Vrijednost 5.000 eura po kući

Opština Prizren je izdvojila građevinski materijal za izgradnju 60 kuća za porodice kojima je to potrebno.

Elhame Berisha, direktor za socijalni rad u Prizrenu, izjavila je za portal "Klan Kosova" da su korisnici odabrani uzimajući u obzir nekoliko kriterija i od 200 zahtjeva u ovoj fazi je ispunjeno 60.

"Za jednu kuću vrijednost je 5.000 eura. Mi osiguravamo građevinski materijal, dok porodica osigurava radnu snagu. Da bi neko dobio pravo da dobije mora biti socijalni slučaj i uglavnom smo dali prednost kada je u jednoj porodici žena na čelu domaćinstva, invalidima i tako redom", objasnila je Berisha.

Jedan od dobitnika ove pomoći, Rexhep Shala, rekao je da je zadovoljan donacijom, jer je rekao da će i njegova porodica napokon dobiti krov nad glavom.

"Do sada sam živio u tuđim kućama, ali je sada opština izdvojila materijal i ostaje na nama da izgradimo domove", rekao je Shala.

Direktorka Berisha je zatražila od svih koji nisu ovaj put dobili donacije da ne budu razočarani jer će opet biti faza pomoći.

"Neka ne budu razočarani oni koji ove godine nisu dobili donaciju jer će biti ponovnih dodjela u kasnijoj fazi, ili čak i iduće godine."

Ona je govorila i o pomoći koje je ranije izdvajala opština Prizren.

"U prošloj godini smo dodijelili 92 stana za porodice palih boraca, ratnih vojnih invalida i socijalnih slučajeva", izjavio je Berisha za "Klan Kosova".