Tokom susreta sa visokom predstavnicom EU

Predsjednik Pokreta "Samoopredjeljenje", Visar Ymeri, susreo se jučer sa visokom predstavnicom EU, Fredericom Mogherini, kojoj je govorio o opasnostima od Udruženja srpskih opština.

U svojoj objavi na društvenoj mreži Ymeri je rekao da je Mogherinijevoj ukazao za flagrantne nejednakosti koje su sadržane u osnivačkim principima "Zajednice" u odnosu na osnovne vrijednosti EU.

"Na prijemu organizovanom od strane kancelarije EU u Prištini, u čast posjete visoke predstavnice EU, gospođe Frederice Mogherini. S gospođom Mogherini razgovarao sam o političkim kretanjima na Kosovu i regionu," napisao je Ymeri na Facebook-um piše portal "Koha", prenosi portal "Kossev.info".

"Bilo je važno da se gospođi Mogherini direktno kaže o šteti i rizicima sa kojima 'Zajednica' prijeti suverenitetu naše Republike, kao i velikim nejednakostima sadržanim u osnivačkim principima 'Zajednice'  u odnosu osnovne vrijednosti EU," dodao je on.

"Trajni mir u Evropi postoji i dalje opstaje samo na osnovu jednakosti među narodima i građanima. Ovaj mir i prosperitet bili bi nemogući ukoliko bi došlo do nejednakosti, ugnjetavanja i eksploatacije. Republika Kosovo treba da bude republika koja garantuje jednakost građanima. Da bi takva bila, Republika Kosovo treba da bude jednaka sa drugim regionalnim državama EU", napisao je Visar Ymeri.