Sa poslanicima parlamentarne grupe 6+

Predsjednik Demokratske partije Kosova, Hashim Thaçi je iz Kačanika otputovao za Prizren gdje je održao radnu večeru sa parlamentarnom grupom poslanika 6+.

On je rekao da će biti predsjednik svih zajednica Republike.

"Biću u službi svih zajednica i želio bih pred vama reći da ću unaprijediti njihova prava u cjelini", rekao je Thaçi u Prizrenu, prenosi portal "Tribuna".

Prema njegovim riječima, odvano je Demokratska partija Kosova osvjedočila jednu saradnju sa zajednicama, posebno u podjeli zajedničkih vrijednosti sa svima i unapređenjem njihovog položaja.

U ime zajednica govorio je Mahir Yagcilar koji je zahvalio Hashimu Thaçiju naglasivši njegovu opredijeljenost i PDK-u koji je ponudio zajednicama u cjelini, a posebno za tursku zajednicu.

Ministar je zahvalio Thaçiju koji je bio s njima stalno, rekavši da je on prvi predsjednik koji sjedi zajedno sa zajednicama.

Ministar bez portfelja u Vladi Kosova iz redova bošnjačke zajednice, Rasim Demiri, govorio je u pozitivnom duhu o težini i značaju Hashima Thaçija kao lidera i ličnosti u doprinosu na unapređenju prava zajednica.

Hashim Thaçi je na ovom sastanku sa poslanicima iz redova parlamentarne grupe 6+ obećao da će jedan od savjetnika u predsjedništvu biti iz redova zajednica.

Thaçi je na kraju rekao da će pokazati značajnu pažnju na važne nacionalne datume zajednica.

/Gazeta Tribuna/