Policija im ne može ništa

Agimu Madaniju, državljaninu Albanije Policija Kosova nikako da uđe u trag. Madani, koji je iz Albanije došao na Kosov, teroriše stanovnike Peći i Dečana ulazeći na privatnom vlasništvu narožan pištoljima.

Za njim Policija Kosova traga već poduže vrijeme, ali akcije organa reda na hapšenju Madanije su u više navrata omanule, prenosi portal "Indeksonline".


Agim Madani

Ništa bolje nisu pokazali ni rezultati potrage za Dardanom Molliqajem, sekretarom Pokreta "Samoopredjeljenje" koji je "nestao" nakon nasilnih protesta opozicije održanih prošle godine.

Policija Kosova je u potrazi za Dardanom Molliqajem zbog toga što je demolirao vozilo savjetnika ministra poljoprivrede, Shasivara Haxhiaja, dok se kretao glavnim gradom Kosova.

Molliqaj je dao intervju za jednu televiziju, gdje je između ostalog rekao da neće izaći na trgu zato što je za njim nepravedno raspisana potjernica.


Dardan Molliqaj

Treća osoba koja je odlučila da ne poštuje zakone Kosova je bivši gradonačelnik Kačanika iz redova PDK, Xhabir Zharku.

On je osuđen od strane Okružnog suda u Prištini na tri godine zatvora za krivična djela "prisila" i "ilegalno posjedovanje oružja."

On je izabrao da pobjegne u Švedskoj, čiji je državljanin, odbijajući da se podvrgne pravdi na čijem su čelu ljudi iz njegove partije.


Xhabir Zharku

Ironično je da odjel pravosuđa od 2007. vodi njegova partija, na čijem je čelu Hajredin Kuçi, ali on nije potpisao nikakav dokument za izručenje svog kolege iz stranke.

/Indeksonline/