Bivši lider Pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti je uhapšen u prostorijama ove partije. Policija je u istoj akciji uhapsila i još nekoliko aktivista Pokreta Samoopredjeljenje, a očekuje se i hapšenje Albulene Haxhiu.

Poslanik Samoopredjeljenja u Skupštini Kosova Albin Kurti i 40 aktivista tog pokreta uhapšeni su danas u Prištini.

Poslije protesta opozicije protiv sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština i demarkacije granica s Crnom Gorom, koji je okončan mirno, Kurti se s ljudima koji su ga okruživali na Trgu Zahira Pajazitija uputio prema sjedištu stranke.

Policija Kosova slomila je stakla i ušla u sjedište pokreta Samoopredjeljenje u kome se nalazio poslanik Skupštine Kosova Albin Kurti, za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog aktiviranja suzavca na sjednici parlamenta i izazivanja opšte opasnosti.

Između 30 i 40 aktivista Samoopredjeljenja, koji su se nalazili ispred zgrade sjedišta stranke, uzvikivali su parole "Put je naš", "Oslobodite put", "Sramota je", "Za koga radite, za narod ili vladu".

Portaprol Samoopredjeljenja Frashër Krasniqi je prije hapsenja na svom Facebook profilu napisao da "Nema policajca koji smije da uhapsi Kurtija".