Po nalogu Tužilaštva i Suda

Kosovska policija je priznala da prisluškuje prostorije Regionalne bolnice u Prizrenu.

Prema navodima policije Kosova, razlozi za prisluškivanje u ovoj bolnici su zbog istrage koja se radi po nalogu Tužilaštva i Suda u jednom slučaju koji ima veze sa uzimanjem mita.

Glasnogovornik Kosovske policije za region Prizrena, kapetan Hazir Berisha je rekao za portal “Indeksonline”, da se Kosovska policija bavi slučajem koji ima veze sa uzimanjem mita u Regionalnoj bolnici u Prizrenu, ali, kao što je rekao, ne može dati druge detalje zbog istrage.

"Mi smo u toku istrage zbog sumnje u ovom slučaju tajne akcije, po nalogu tužioca zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno uzimanja mita. Ovo je sve što mogu reći jer ukoliko kažem nešto više, može štetiti istrazi”, rekao je on za “Indeksonline”.

Tokom dana je poslanik iz Suve Reke iz redova AAK-a Bali Muharremaj prijavio slučaj prisluškivanja Policije Kosova u Regionalnoj bolnici u Prizrenu.

"Onda su tu, kako su me obavijestili građani, postavljene kamere i prisluškivači od strane Policije Kosova”, rekao je Muharremaj i dodao: “Iznenadila me je činjenica, kako je moguće da u sobama u kojima ljekari vrše preglede bude nadzornih kamera od organa reda”.

SRODNE VIJESTI:
Policija prisluškuje bolnicu u Prizrenu? (Foto)