Poslanik iz Suve Reke iz redova AAK-a Bali Muharremaj prijavio je slučaj prisluškivanja Policije Kosova u Regionalnoj bolnici u Prizrenu.

Kako prenosi portal “Telegrafi”, Muharremaj je na svom Facebook-u napisao da je po nalogu direktora bolnice došlo do zaplijene ključeva ljekarskih soba s obrazloženjem da će se navodno raditi dezinfekcija.

"Onda su tu, kako su me obavijestili građani, postavljene kamere i prisluškivači od strane Policije Kosova”, rekao je Muharremaj i dodao: “Iznenadila me je činjenica, kako je moguće da u sobama u kojima ljekari vrše preglede bude nadzornih kamera od organa reda?”.

"Postoji li privatnost? Da li postoji etički kodeks? Da li ovu državu transformišete u policijsku državu, gdje ni tokom zdravstvenih usluga nema privatnosti?", upitao je poslanik Muharremaj.

Za njega, kao predstavniku građana, ovo je izuzetno zabrinjavajuće.

"Ovaj oblik pritiska na građane mora prestati. U suprotnom, ne znam kakvo značenje ima SLOBODA GRAĐANA”, zaključio je Muharremaj svoj post dodavanjem i dvije fotografije za koje tvrdi da su načinjene u Regionalnoj bolnici u Prizrenu na kojima se vidi aparat sa natpisom “Policija Kosova”.