Otvorili

Opozicioni lider Ramush Haradinaj i premijer Kosova Isa Mustafa otvorili su "front" na društvenim mrežama – prepucavali su se preko Facebook-a. Isa Mustafa je reagovao nakon izjava Ramusha Haradinaja, koji je govoreći u ime naroda rekao da će oni uhapsiti premijera, ukoliko budu uhapšeni opozicioni poslanici koji su bacili suzavac u Skupštini Kosova.

Haradinaj je poručio Mustafi da ne hapsi opoziciju zbog bačenog suzavca u parlamentu, jer će ga "narod uhapsiti", a kosovski premijer mu odgovorio - "možda na Radonjičkom jezeru".

Mustafa je na Facebooku odgovorio Haradinaju: "Možda na Radonjičkom jezeru, ljudi kažu da su tamo zatvorenici", ali da je nedugo zatim obrisao taj status, pravdajući se da "nije imao kontrolu nad nalogom".



Haradinaj mu je, ipak, odgovorio da ga je Haški tribunal oslobodio odgovornosti za taj zločin.

"More Isa, za Radonjičko jezero Haški Tribunal je kao krive proglasio srpske generale Đorđevića i Lazarevića, koje možda poznaješ i možda si sarađivao sa njima, jer su obojica radili u Prištini. Takav je život, svi diktatori imaju istu sudbinu, isti kraj", napisao je Ramush Haradinaj.

Duel dvojice kosovskih političara uslijedio je poslije odluke opozicije da po svaku cijenu spriječi sprovođenje Briselskog sporazuma, pri čemu su dvije sjednice parlamenta prekinute, jer su poslanici opozicije bacili suzavac u skupštinsku salu.