Prekinuta sjednica

Iako su svi prošli pojačanu kontrolu na ulazu u skupštinsku salu, opet je aktiviran suzavac tri minute nakon početka sjednice.

Nakon samo tri minute od početka sjednice Skupštine Kosova aktiviran je suzavac u četvrtak prije podne, zbog čega su svi prisutni morali napustiti salu.
Iako su svi, od poslanika do novinara i gostiju, prošli pojačanu kontrolu na ulazu u Skupštinu, bačen je suzavac i sjednica je prekinuta, javlja Anadolija.
I pored najave da neće dozvoliti kontrolu, poslanici opozicije su, kao i svi ostali, pa i predsjednica Kosova Atifete Jahjaga, prošli kroz kontrolni skener i pojačanu kontrolu, ali se suzavac ipak našao u sali.
Kontrolu je vršilo redovno skupštinsko osiguranje.

Zahtjevi opozicije

Opozicija je najavila da će nastaviti s blokadom rada Skupštine dok se ne ispune njihovi zahtjevi.
Zastupnici opozicije posljednjih nekoliko sedmica onemogućuju rad Skupštine, zahtijevajući od premijera da povuče potpise sa sporazuma, kojima je predviđeno osnivanje zajednice opština s većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu i demarkacija granice između Kosova i Crne Gore.
Prošlog četvrtka suzavac u Parlamentu je tokom zasjedanja bacio osnivač pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti, pišu agencije.
Tenzije u Prištini rastu, posebno nakon privođenja Kurtija u ponedeljak uvečer i demonstracija njegovih pristalica, tokom kojih je povrijeđeno 15 osoba, od kojih je 14 pripadnika policije.
Gaz lotësjellës në Kuvendin e Kosovës

Gaz lotësjellës në Kuvendin e Kosovës

Posted by Indeksonline.net on Thursday, October 15, 2015