Uništavali šumu

DOPUNJENO (17:15) Vijest je za portal "Indeksonline" potvrdio glasnogovornik Policije Kosova, Baki Kelani koji je rekao da je 15 osoba uhapšeno zbog sumnje da su zloupotrebili ekonomska ovlaštenja i uništavali šumu.

"Policijske jedinice za istragu privrednog kriminala i korupciju podržane od strane inspektora Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, sproveli su policijsku operaciju u kojoj je izvršena racija na lokaciji u opštini Štrpce. Racija je izvedena pod sumnjom da su počinili krivična djela u vezi sa zloupotrebom ekonomskog ovlaštenja i uništavanje šuma. Što se tiče ovog slučaja, 15 osoba je privedeno od strane policije i oni su u proceduri saslušanja", rekao je Kelani.

16:50 Specijalne jedinice kosovske policije uhapsile su danas petnaest Srba na Brezovici, izjavio je danas direktor Kancelarije vlade Srbije za Kosovo Marko Ðurić i najavio da će zatražiti da se zbog toga sazove hitna sjednica vlade Srbije.

– Jutros, nešto poslije deset časova, jedinica kosovske policije Rosu upala je u nacionalni park Šara na Brezovici i uhapsili sve radnike koje su tamo zatekli – rekao je Ðurić na vanrednoj konferenciji za novinare u Briselu.

Ðurić je naveo da su kosovski specijalci uhapsili 15 radnika, na čelu sa direktorkom i da su oni trenutno u pritvoru u Uroševcu.

Šef kancelarije za Kosovo je ocjenio da je ova akcija povezana sa pokušajem Kosova da se učlani u Unesko i da je na djelu pokušaj da se Srbiji nametne nasilno prihvatanje nezavisnosti Kosova.