Samoopredjeljenje traži ostavku premijera

Mustafa je pozvao Samoopredjeljenje da se okrene političkim aktivnostima, a ne da se bavi privatnim životom političkih protivnika, kao i da lideri tog pokreta ne šalju (na proteste) djecu i žene do njegove kuće na selu, već da sami dođu

Premijer Kosova Isa Mustafa zatražio je u televizijskoj emisiji izvinjenje od magaraca kojeg je uporedio sa bivšim liderom Samoopredjeljenja i poslanikom Skupštine Kosova Aljbinom Kurtijem.

U emisiji javnog servisa RTK Mustafa je sinoć govorio o sporazumima Beograda i Prištine, a komentarišući napade Aljbina Kurtija na njega i na njegove sinove, rekao je da mora da se izvini magarcu.

"Moram da se izvinim magarcu zbog poređenja sa njim (Kurtijem)", rekao je Mustafa.

Mustafa je pozvao Samoopredjeljenje da se okrene političkim aktivnostima, a ne da se bavi privatnim životom političkih protivnika, kao i da lideri tog pokreta ne šalju (na proteste) djecu i žene do njegove kuće na selu, već da sami dođu.

"Problem sa njima je u tome što se ne pridržavaju pravila da političku borbu vode na političkom, a ne na privatnom terenu. Ako imaju nešto da kažu treba da se orijentišu ka meni, nemaju razloga da se bave drugima, ne treba da idu i ulaze u moje dvorište", rekao je Mustafa.

Kosovski premijer dodao je da će lideri Samoopredjeljenja možda ući u njegovo dvorište, ali da treba da se pitaju hoće li iz njega moći da izađu.

U vrijeme kada je Mustafa gostovao na RTK grupa aktivista Samoopredjeljenja je pokvarenim jajima gađala njegovu pratnju.

"Nastavićemo sa akcijama do njegove ostavke", poručili su aktivisti Samoopredjeljenja.

Prethodno je pokret Samoopredjeljenje reagovao na izjavu Mustafe koji je Kurtija nazvao magarcem i ocijenilo neprimjerenim jezik kojim se premijer obratio Kurtiju.

Zbog toga Samoopredjeljenje zahtijeva njegovu ostavku, a u suprotnom kaže da treba da ga smijene građani.

VIDEO možete pogledati OVDJE!