Ne koristi se islamska zastava, to je arapska

Doktor islamskih nauka, Mustafa Bajrami, kaže da zastava zelene boje koja se povremeno koristi na raznim događajima u našoj zemlji je službena zastava Saudijske Arabije, a ne islamska zastava za koju se aludira da je navodno korištena u vrijeme Muhammeda a.s.

"Politizacije oko zastave su nepotrebne. Zabrinutost može opravdati samo ako je riječ o održavanju toga što je na njoj zapisano, a ništa više. Korišćenje albanske zastave, ukoliko se baš želi koristiti onamo gdje se koristi zastava Saudijske Arabije, nije pogrešno, naprotiv baš je dobro. Nespremnost da se ne koristi albanska nacionalna zastava preko na tabutima, džamijama ili drugim mjestima na nekim događajima, s obrazloženjem što kod nas (Albanaca) figurira orao, je glupost, neznanje nekih dvoličnjaka a kod nekih i lični interes, možda i previše budalasti...! U vezi s tim, mislim da trebaju postojati zakon i pravila, a ne da svako prema njegovom ukusu daje fetvu...!", rekao je Bajrami.

Prije neki dan, lider AAK-a Ramush Haradinaj je rekao: "Ne zakopavajte mrtve arapskom zastavom. Mi smo Albanci i trebamo biti pokopani albanskom zastavom"!

/Telegrafi/