Najduža kolona na Merdaru

"Gužva na graničnim prijelazima sa Srbijom je znatno manja u odnosu na predhodno ljeto, ali ipak postoji", izjavio je za RTK2 portparol carine Kosova Adriatik Stavileci.

"Na Merdaru se čeka sat i po do dva, a na Bijeloj zemlji sat vremena", kaže Staviljenici i dodaje da postoji saradnja sa carinom i graničnom policijom Srbije i da na sastancima sa njima razgovaraju o bezbjednosti i rješavanju postojećih gužvi na spomenutim prijelazima.  
“Ako gledate situcaiju generalno, ne graničnim prijelazima nema gužve, osim na dva ili tri prelaza.  Na Meradaru, prema posljednjem izvještaju koji ja imam, čekanja su od sat i po do dva, na ulazu i na izlazu. Na Jarinju i Mutivodama nema kolona, a ni čekanja, kao ni na prelazu Hani Elezi sa Makedonijom. Na graničnoj uspostavi u Bijeloj zemlji postoji kolona od kilometar i čeka se oko sat vremena", kaže Stavileci.
On ističe da je ove godine carina je uvećala kapacitete na graničnim prijelazima Merdare i Bijela zemlja, ali da opet ima gužve. 
"Ipak, kada se uopredi sa prošlom godinom gužva je znatno manja, jer prošlog ljeta čekanja su bila i do četri sata", rekao je Adriatik Stavileci za RTK2.