Srpski zločin nad albanskim stanovništvom

Srpski zločin nad albanskim stanovništvom na Kosovu nije birao sredstva, nisu štedjeli ni starije osobe, djecu i žene. Uništavali su sve živo, sve što su imali i vidjeli naokolo. Oni su masakrirali i ubili starije osobe, djecu, trudnice, ubijali stoku, uništavali cijele posjede, palili sve kuće.

Nisu samo osam zločina, ima ih puno više, ali vam donosimo osam najstrašnijih masakara koji su milione ljudi natjerali na suze.

1. Masakr - Prekaz (Jasharijevi)

Upravo je ovaj masakr izazvao pozornost svjetske javnosti, masakr koji je duboko dodirnuo srce svakog čovjeka. Masakr Jasharijevih 5, 6, i 7. marta 1998. godine kada su paramilitarne srpske snage ušle u selu Prekaz i masakrirali i ubili 56 članova u naselju Jashari, među kojima je ubijen i legendarni Adem Jashari.

2. Masakr - Račak

Ono što alaramiralo svijet i Sjeverno-atlantske strukture je masakr u Račku, selu u opštini Štimlje.

15. januara 1999. godine srpske paravojne snage ušle su u selo u kojem si izvršile pokolj, ubistva i masakr nad desetinama članova ovoga sela.

3. Masakr - Izbica

28. marta 1999. godine oružane snage ušle su u selo Izbica, opštine Skenderaj, gdje su počinili zločin u kojem nisu štedjeli ni djecu, žene i starije osobe.

4. Masakr - Rezallë

Bio je 5. april 1999. godine kada su naoružane snage ušle u selo Rezallë, opštine Skenderaj, gdje su počinile zločin u kojem također nisu nikoga poštedjeli, ni djecu, niti žene.

5. Masakr - Dubrava

U zloglasnom zatvoru u Dubravi u opštini Istok, od decembra 1998. godine, a pogotovo juna 1999. godine, noći i dani pakla se neće nikada zaboraviti. Sva ova varvarstva bila su teška za sve one Albance koji su bili zatvoreni.

6. Masakr - Velika Kruša (Orahovac)

Sada je za srpske zločince masakr bio nešto uobičajeno, nešto što se po njihovom mišljenju trebalo dogoditi samo u cilju eliminisanja albanskog stanovništva na Kosovu. Za njih je narod Kosova trebao prosto nestati. Masakr u Velikoj Kruši, opština Orahovac, se desio 25, 26, i 27. marta 1999. godine.

7. Masakr - Has Rugova

Još jedan masakr se desio 29. januara 1999. godine i izvršen je u Has Rugovi.

8. Masakr - Studima (Vučitrn)

Masakr u Studimu kod Vučitrna, u kojem su srpske paravojne snage 2. maja 1999. godine ubile 140 albanskih civila, će biti zapamćen po hrabrom činu jedne žene, koja je na sretan način spasila svoje dvogodišnje dijete, koje su srpske paravojne snage otele iz njenog krila, a da bi joj ga vratile tražile su novac.