Imena će uskoro biti objavljena

Xhezair Shaqiri, poznatiji po nadimku "Komandant Hoxha" je u emisiji Interaktiv na KTV-u izložio svoje stavove o događajima u Kumanovu od prije više od dvije sedmice.

On je tom prilikom rekao da su ubijeni u sukobima u Makedoniji izdati od nekoga i da će njihova imena biti objavljena uskoro, kada budu u mogućnosti razgovarati sa uhapšenima, prenosi portal "argumentplus.al".

"Imali smo kontakte sa svima. Imamo vrlo malo informacije. Vidimo puno nagađanja. Stvarnost se može znati tačno - što se radilo - samo kada budu izašli neki svjedoci koju su se spasili. Komandant Sokoli je živ i mnogi drugi koji mogu govoriti o tome ko ih je zvao i ko ih je izdao", rekao je komandant Hoxha.

"Neko iz Makedonije je uradio ovu izdaju. Nesumnjivo izdajnik se nalazi među svakim. Nije Esad Pasha posljednji izdajica. Potpuno sam uvjeren da su pali u izdaju. Kada dođu na Kosovo izaći će i imena. Njih je neko iz Makedonije pozvao. Još je rano da se o tome govori. Nije bilo teško da ih se ubjedi da ratuju za narod. Smatrali su to jedinim spasom. Iznad svega toga, ponosan sam što sam im bio prijatelj. Bili su heroji, Mic Sokoli našeg naroda", rekao je on.