Napadi na zvaničnike rastu iz dana u dan

Napadi na zvaničnike od strane građana rastu iz dana u dan. A to potvrđuju i policijski izvještaji.

Kosovska policija saopštila je da je jučer na magistralnom putu Mitrovica - Priština uhapsila dvojicu osumnjičenih muškaraca, kosovskih Albanaca, jer je jedan od osumnjičenih prebrzo vozio autobus marke mercedes sa lokalnim registracijama.

Policijske jedinice su pisale kaznu zbog prekršaja, nakon čega su dvojica osumnjičenih počeli vrijeđati i fizički su napali jednog od policajaca nanijevši mu tjelesne povrede, prenosi portal "Indeksonline".

Žrtvi policajcu je odmah pružena medicinska pomoć. Policajci su uhapsili osumnjičene koji su po nalogu tužioca odvedeni u pritvor.

Drugi slučaj se dogodio u Prizrenu u ulici "William Walker", gdje je policija uhapsila osumnjičenog nakon što je odbio da se podvrgne alkotestu i počeo je vrijeđati policajce, a potom je jednog od policajca i fizički napao, kojem je nanio lakše tjelesne povrede.

Napadi su postali uobičajena pojava za građane Kosova. Čak je i u Peći, jučer, policija uhapsila tri osumnjičena muškarca, kosovska Albanca, jer su isti nakon spora nakon saobraćajne nesreće omeli policajce u vršenju svoje dužnosti, ponašajući se agresivno i ne obazirući se na naredbe policijskih službenika.

Kod jednog od osumnjičenih tokom kontrole je pronađen i oduzet sprej. Po nalogu tužioca osumnjičeni su privedeni.

/Indeksonline/