Vrištala je dok su je gurali u sablasni crni džip

- Prizor je bio zaprepašćujuć! Djevojčici koja je vrištala i pokušala da se otme iz ruku otmičara u pomoć su pritekli lokalni Albanci iz kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini - objasnio je za srbijanski "Telegraf" svjedok stravičnog pokušaja otmice...

Nepoznate osobe pokušale su u četvrtak u selu Babin Most kod Obilića na Kosovu da kidnapuju devetogodišnju djevojčicu srpske nacionalnosti, prenosi srbijanski "Telegraf".

 Prema priči nekolicine očevidaca koji su željeli da ostanu anonimni, djevojčica je krenula u školu “Milan Rakić” i na raskrsnici u Babinom mostu nepoznate osobe pokušale su da je na silu uvuku u crni džip bez registarskih tablica.

– Prizor je bio zaprepašćujuć! Djevojčici koja je vrištala i pokušala da se otme iz ruku otmičara u pomoć su pritekli lokalni Albanci iz kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini – objasnio je za Telegraf B. B. koji se sasvim slučajno našao na mjestu gdje se zbio incident.

Kada su to vidjeli, uplašeni otmičari su pobjegli, a djevojčica je pod teškom traumom odvedena kući.

– Pokušaj otmice se dogodio između pola osam i osam, od strane dva mlađa muškarca koji su bili u crnom džipu bez registarskih tablica, djevojčica je počela da vrišti, u tom trenutku naišao je Albanac i on je počeo da viče, nakon čega su mladići pobjegli – rekao je predsjednik Privremenog organa Opštine Obilić Nenad Denić koji je prenio razgovor sa direktorom škole, koji je slučaj prijavio Policiji Kosova.

Denić je o pokušaju otmice djevojčice obavjestio jedinice KFOR-a za saradnju sa lokalnim stanovništvom, koji su takođe obavili razgovor sa direktorom škole.

Par dana prije pokušaja otmice djevojčice, nepoznate osobe su slikale školu, o ovome je direktor obavjestio policiju i na osnovu registarskih tablica policija je identifikovala vozilo, ali do sada nisu obavješteni ko je i zašto slikao školu.

Ovaj događaj je uznemirio i uplašio sve stanovnike Babinog Mosta, a posebno djecu.

Prema Denićevim riječima stanovništvo ovog sela se od rata naovamo nikada nije osjećalo bezbjedno. Iako ističe da sa lokalnim Albancima nije nikada bilo problema, mještani su izloženi stalnim krađama. Ukradeno je 80 grla stoke, nekoliko automobila i traktora, letina se stalno uništava ili takođe krade.

U Babinom Mostu koji je etnički mješovita sredina živi oko 800 Srba u nešto manje od 200 domaćinstava i između 200 i 300 Albanaca.