Umjesto Aleksandra Jablanovića

Premijer Republike Kosova Isa Mustafa imenovao je Dalibora Jevtića iz liste "Srpska" za ministra za zajednice i povratak.

Lista Srpska je obavjestila Mustafu da će se njeni predstavnici u ponedjeljak, 27. aprila, aktivno vratiti u kosovske institucije, saopšteno je iz kabineta kosovskog premijera.

U saopštenju je navedeno da je Mustafa juče primio četiri gradonačelnika opština na sjeveru Kosova, Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i sjeverna Mitrovica, i da su usklađeni stavovi da ove opštine usvoje budžete u skladu sa kosovskim zakonima.

Predstavnici Srpske liste odlučili su juče da se, poslije dvomjesečnog neučestvovanja u radu kosovskih institucija, vrate u Skupštinu i Vladu Kosova, jer su poslije razgovora sa koalicionim partnerima dobijene garancije da će biti poštovane najvažnije tačke koalicionog sporazuma i da je dogovoreno da ubuduće neće biti povlačenja jednostranih poteza koalicionih partnera.

Jevtić je na ovu poziciju naslijedio Aleksandra Jablanovića, koji na ovoj poziciji nije bio dugo vremena, nakon smjene od strane premijera Ise Mustafe.