Najava masovnih protesta

Bivši lider pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti poručio je da će sutrašnji protest trajati sve dok vlast ne realizuje zahtjeve opozicije, a ako bude potrebno i do pada vlade.

Kurti koji je poslanik u kosovskom parlamentuje je za list "Zëri" rekao da će protestanti pad vlade tražiti samo ukoliko zahtjevi opozicije ne budu ispunjeni. 
Prema njegovim riječima, razmimoilaženja koje pokret Samoopredjeljenje ima u odnosu na Ramushom Haradinajom i Fatmirom Limajem nisu značajna. 
"Nijedan protest nije nikakva amnestija za nikoga. Ovaj protest nije da postane ministar niko od nas. Na protestima će svi biti građani Republike Kosova, i neki koji su političari", rekao je Kurti. 
List "Kosova Sot" piše da su protesti najavljeni u Prištini za sutra početak narodnog reagovanja. 
Dodaje se da je kosovska vlada pod pritiskom opozicije i građana, a analitičari smatraju da će sutrašnja masovnost protesta najbolje dokazati lošu stranu rada vlade i nedostatak ozbiljnog pristupa u rješevanju problema za građane. 
Opozicija, naime, smatra da koalicija PDK-LDK ukazuje da nema potrebni kapacitet da preduzme značajne reforme, prenosi Kosova Sot.
Inače, opozicija je istakla četiri zahtjeva koji će biti predstavljeni na sutrašnjem protestu, među kojima je i protivljenje formiranju Zajednice srpskih opština.
Visoka cijena električne energije, blokada pravosudnog sistema na Kosovu i okupacija Radio-televizije Kosova od vladajućih partija, posebno Demokratske partije Kosova, kao i formiranje Zajednice opština sa većinski srpskim stanovništvom, pitanja su zbog kojih će protestovati.