Baviće se pojedincima

Premijer Isa Mustafa izjavio je da Specijalni sud za zločine na Kosovu nije uperen protiv Oslobodilačke vojske Kosova nego će se "baviti pojednicima".

Po njemu bilo bi veoma opasno da u kosovskoj skupštini ne uspije glasanje o tom sudu jer bi to pitanje bilo prebačeno u Ujedinjene nacije, prenosi portal "Indeksonline".

Riječ je o sudu koji treba da se bavi zločinima koje je počinila OVK i navodim iz izvještaja izvjestioca Savjeta Evrope Dicka Martyja o ubistvima i trogovini organima otetih Srba.

"Mi ćemo krajem ove ili naredne nedjelje završiti proceduru vezanu za osnivanje suda. To je težak proces ali će pomoći rješavanju poznatih pitanja. Nije uperen protiv OVK nego protiv pojedinaca," rekao je Mustafa tokom diskusije koju je organizovala nevladina organizacija "Govori"

Mustafa je tokom tokom diskusije rekao da je jedan od faktora masovne migracije kosovskih Albanaca u EU proteklih nedjelja i izolacije Kosova.

Osvrćući se na suspenziju učešća liste Srpska u radu kosovske skupštine i vlade on je podsjetio da se ta lista nije slagala sa razriješenjem ministra za povratak Aleksandra Jablanovića i izrazio nadu da će se vratiti u institucije i dati ime novog kandidata za ministra.