Podrugljivi bilbordi kompanije

Predsjednica Kosova, premijer, Asocijacija novinara Kosova, reagovali su i oštro osudili kampanju kosovske kompanije "Devolli Corporation" protiv novinara portala Gazeta Express, Berata Buzhale.

Uz potpis ove kompanije, u nekoliko gradova Kosova u ponedeljak su postavljeni bilbordi na kojem je nacrtan magarac uz natpis "Buzha’l, hrana za životinje".
Buzhala je inače objavio nekoliko tekstova o kompaniji "Devolli", optužujući je za zloupotrebu oko uvoza pšenice, čime je doveden u pitanje njen kvalitet.
Predsjednica Atifete Jahjaga osudila je ovu "nedostojnu akciju nad novinarom", navodeći da je sloboda govora univerzalno i neotuđivo pravo svakog čovjeka.
Premijer Isa Mustafa je naveo da "takvi napadi nad medijima ne smiju da se dešavaju".
Nešto kasnije u ponedeljak postavljeni su i posteri na kojem se nalazi krava, a uz natpis "M’gita, hrana za životinje", posvećen Margariti Kadriu, nezavisnoj poslanici u Parlamentu Kosova, bivšoj vlasnici novine Kosova Sot, koja je takođe pisala o ovome.
U utorak ujutru, kompanija "Devolli" distancirala se od ove akcije, navodeći da su ovi posteri postavljeni bez njihovog znanja, te da je bord kompanije počeo istragu zbog upotrebe njihovog logoa, a bez njihovog ovlašćenja.