Postignut dogovor NDS-PDK u Prizrenu

Izbor potpredsjednika iz redova manjinskih zajednica biće na dnevnom redu naredne sjednice Skupštini opštine Prizren.

Predsjednica NDS-a Emilija Redžepi i odbornik NDS-a Merdžan Osmani danas su postigli dogovor sa predsjednikom Ogranka PDK-a u Prizrenu Minirom Krasniqijem i predsjednikom Skupštine opštine Prizren Kujtimom Gashijem da se na narednoj sjednici gradske skupštine u dnevnom redu uvrsti glasanje za potpredsjednika Opštine Prizren iz redova manjinskih zajednica.
Tokom današnjeg sastanka istaknuto je da se Odbornička grupa NDS povećala za jednog odbornika i da sada broji četiri člana, a uskoro se očekuje potpisivanje sporazuma sa još jednim odbornikom u SO Prizren. Ova odbornička grupa će ovim, poslije PDK-a i LDK-a, po broju odborničkih mjesta biti treća u gradskoj skupštini i sami tim i snažan politički faktor prilikom odlučivanja o mnogim bitnim stvarima za bošnjačku zajednicu i o svim odlukama vezanim za ovu opštinu. 
Također, predsjednica NDS-a je napomenula da će nakon postizanja sporazuma zahtjevati od PDK-a više funkcija u izvršnoj vlasti.
Odbornik NDS-a Merdžan Osmani zahtjevao je od direktora javnih službi veća ulaganja u bošnjačkim sredinama ove godine, kako bi se poboljšao kvalitet života mještana koji žive u ruralnim krajevima.