Najava Samopredjeljenja

Lider Pokreta "Samoopredjeljenja" Albin Kurti najavio je danas da će novi protesti biti organizovani u sredu, 4. februara, u centru Prištine.

"Naši zahtjevi su isti - razriješenje ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona o pretvaranju Trepče u javno preduzeće", rekao je Kurti na konferenciji za novinare.
On je dodao da će protesti biti organizovani u saradnji sa Alijansom za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja i Inicijativom za Kosovo Fatmira Limaja.
Inače, poslanica "Samoopredjeljenja" Albulena Haxhiu je na svom Facebook profilu napisala da je do sada prikupljeno 36 potpisa za zakazivanje vanredne sjednice kosovske skupštine na kojoj bi se zatražila smena Jablanovića.
Aljbin Kurti
"Opozicija je prikupila 36 potpisa za zakazivanje vanredne sednice Skupštine Kosova za smijenu Jablanovića. Nedostaje nam još četiri potpisa, ali nam poslanici većine ne daju te potpise", napisala je Haxhiu.
Prema njenim riječima, ako vladajuća većina želi smijenu Jablanovića neka potpiše inicijativu, jer će se inače protesti nastaviti