Trepča je kosovska

Premijer Isa Mustafa izjavio u Podujevu da se o ”Trepči” nikada neće razgovarati u Briselu, pozivajući žitelje te opštine da se narednih dana ne priključuju protestima, prenosi ”Koha ditore”.

Isa Mustafa je imao molbu za građane tokom posjete Podujevu. On je od njih tražio da se ne priključuju protestima koje je ”Samoopredjeljenje” najavilo za naredne dane.

Premijer Kosova je rekao da se o ”Trepči” nikada neće razgovarati u Briselu. Po njegovim riječima, Beograd želi da skrene pažnju sa svoje ekonomske nestabilnosti, usmjeravajući je na Kosovo.

Premijer Kosova Isa Mustafa je obećao da niko neće o ”Trepči” diskutovati u Briselu.

Tokom svoje posjete opštini Podujevo, Mustafa je rekao da su srpski zvaničnici zainteresovani da stvore zabunu, ali da je, po njegovim riječima, ”Trepča” kosovska.

Naglasio je da je izjava zvaničnika Srbije data samo kako bi dolila ulje na vatru. Iako su kosovski ministri prije 10 dana bili u Beogradu, kako bi razgovarali o Nacrtu zakona koji je njegova Valda pripremiila za ”Trepču”, Mustafa se potrudio da kaže suprotno.

”Niko nije išao u Beograd da bi razgovarao o 'Trepči'. 'Trepča' je naša. Ne zamarajte se time ko je šta rekao od srpskih zvaničnika, jer oni pokušavaju da stvore zabunu. Mislim da pitanje 'Trepče' nikome na Kosovu ne treba da bude nejasno. Ona je naša, nalazi se na našoj zemlji”, rekao je Mustafa.