Hasani, Bajrami i Demolli sakrili po jedno radno mjesto

Predsjednik Ustavnog suda Kosova, Enver Hasani, ministar obrazovanja Arsim Bajrami i ministar Bezbjednosnih snaga Kosova Haki Demolli nisu dali izjavu o svim radnim mjestima.

Hasani je sakrio posao koji obavlja kao predavač na Akademiji Kosova za javnu sigurnost. Dvojica ministara nisu izjavili da su također predavači na javnom Univerzitetu u Prizrenu. List "Express" donosi činjenice i dokumenta kako su ova tri javna službenika prekršili zakon neprijavljivanja svih mjesta na kojima rade.

Predsjednik Ustavnog suda, Enver Hasani, srijedom se može naći u Vučitrnu, od 13:00 do 14:30 časova. Tu Hasani predaje "Ustavno pravo".



Ovaj posao koji radi predsjednik Ustavnog suda nije prijavio u formularu Agenciji za borbu protiv korupcije.



Hasani je izjavio samo da je predsjednik Ustavnog suda, da radi na Univerzitetu u Prištini i Univerzitetu Dardania kao profesor, kao i konsultant u NVO GIZ. Tu nigdje nije spomenuo da predaje na Akademiji za javnu sigurnost u Vučitrnu.

Od rada u Ustavnom sudu, predavanja i savjetovanja, Hasani dobija 73.928 eura godišnje.

S druge strane, akademik Arsim Bajrami je također sakrio posao u izjavi o imovini datoj Agenciji za borbu protiv korupcije. Tamo nigdje nije spomenuo da je angažovan kao osoblje na Univerzitetu u Prizrenu. Tamo Bajrami predaje Ustavno pravo; Pozitivno ustavno pravo; Ustavno pravosuđe.



Ministar Bajrami je izjavio da radi u Skupštini Kosova kao poslanik, predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini, profesor na AAB i dobija honorar od Akademije nauka i umjetnosti Kosova. Za godinu dana, Bajrami od svih ovih poslova dobija samo 41.200 eura. Nije poznato koliko novca dobija za obaveze na Univerzitetu u Prizrenu, piše list "Express".



Kao i ministar obrazovanja, i ministar Bezbjednosnih snaga, Haki Demolli sakrio je da radi na Univerzitetu u Prizrenu. Na ovom univerzitetu, Demolli predaje Kriminalistiku; Kaznenu politiku.

Demolli je u Agenciji za borbu protiv korupcije naveo samo posao koji obavlja u Skupštini Kosova kao poslanik, profesor na Univerzitetu u Prištini i Dardaniji. On je napisao da mjesečno od ovih institucija dobija 2.988 eura ili godišnje dobija 35.856 eura.



Svi podaci su preuzeti sa službene stranice Agencije za borbu protiv korupcije, sa zvaničnog sajta Univerziteta u Prizrenu i Akademije za javnu bezbjednost Kosova.

/Express/