Novi ”šefovi” Skupštine

Ime bivšeg šefa SHIK-a Kadri Veselija se pominje kao ime kandidata za položaj predsjednika Skupštine, a očekuje se da će Arsim Bajrami, Sabri Hamiti, Glauk Konjufca, Duda Balje,... biti potpredsjednici Skupštine. Očekuje se da će bivšeg šefa Informaformativne službe Kosova (SHIK) Kadri Veselija PDK nominovati za predsjednika Skupštine na konstitutivnom zasjedanju 8. decembra, prenosi ”Zëri”.

Očekuje se da će za potpredsjednike te institucije biti izabrani Veselijev partijski kolega Arsim Bajrami (PDK), zatim Sabri Hamiti (LDK), Glauk Konjufca (Samoopredjeljenje), Duda Balje (Grupa 6+) i jedan predstavnik Liste ”Srpska”. 
Ovo su rekli izvori lista ”Zëri”, prema kojima su političke partije sada odredile i šefove parlamentarnih grupa. 
Alijansa za budućnost Kosova (AAK) je za šeficu parlamentarne grupe izabrala poslanicu Doniku Kadaj-Bujupi. Šef poslaničke grupe ”Samoopredjeljenja” i u ovom mandatu će najvjerovatnije biti Visar Ymeri. 
Koalicioni partneri još uvijek nisu odredili ko će biti šefovi njihovih predstavnika u Skupštini. 
U PDK kažu da će to najvjerovatnije biti Adem Grabovci, a očekuje se da će LDK tu odluku donijeti narednih dana. Ni parlamentarna partija ”Inicijativa za Kosovo” nije donijela odluku ko će u Skupštini predvoditi njihovu grupu od 6 poslanika. 
Nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Kosova zakazan je za 8. decembar.