Konstitutivna sjednica 27. novembra

Lideri Demokratske partije Kosova (PDK) i Demokratskog saveza Kosova (LDK) Hashim Thaçi i Isa Mustafa razgovarali su večeras o ubrzanju aktivnosti na konstituisanju institucija Kosova, saopšteno je u Prištini.

Narednih dana radne grupe PDK i LDK će intenzivno raditi na zaokruživanju političkog sporazuma i usaglašavanjua budućeg programa vlade, navodi se u zajedničkom saopštenju dvojice lidera.
"Finalizacija sporazuma o vladajućoj koaliciji između PDK i LDK će biti ostvarena u narednim danima. Takođe, tokom ove nedjelje će biti utvrđen datum nastavka sjednice Skupštine Kosova na kojoj će biti izabrani organi Skupštine i Vlada", navedeno je u saopštenju.
Mediji su danas prenijeli izjavu predsjedavajuće konstituivne sjednice Skupštine Kosova, najstarije poslanice Flore Brovine da su u Skupštini Kosova spremni da odmah zakažu nastavak konstitutivne sjednice.
Mediji su takođe javili da se očekuje da istog dana bude održan nastavak konstitutivne sjednice parlamenta i izbor Vlade. Kao najverovatniji datum se spominje četvrtak, 27. novembar.