Vlast podjeljena pola-pola

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Haki Rugova poručio je da ako ta partija ne dobije mjesto premijera onda neće važiti postignut sporazum s Thaçijevom PDK.

Rugova je za list "Exspress" rekao da nema "ni trunke sumnje" da će LDK rukovoditi vladom Kosova i da će premijer biti Isa Mustafa.
U suprotnom, dodao je, "ako se ne realizuje taj sporazum koji je postignut onda za LDK neće važiti sporazum". 
S druge strane, zvaničnici PDK uključujući i lidera te partije Hashima Thaçija kažu da se i dalje nije razjasnilo ko će biti na čelu vlade Kosova. 
Međutim, Haki Rugova kaže da je sve kristalno jasno nakon odluke Glavnog odbora LDK gdje se glasalo za koaliciju sa PDK ali pod uslovom da Isa Mustafa bude premijer. 
"Odluka glavnog odbora LDK je jasna. Mi imamo mjesto premijera", dodao je on. 
Što se tiče ministarskih mjesta, Rugova je naglasio da je LDK poslao svoje eksperte u radnu grupu da razgovaraju sa PDK i da će vlast biti podjeljena pola-pola. 
On je dodao da LDK neće prihvatiti da dobije samo ministarstva koja nisu mnogo značajna, prenosi "Express". 
Kako javlja Radio Kosova, sutra će se sastati radne grupe LDK i PDK i radiće na programu vlade Kosova i podjeli ministartstva. 
"Radićemo na zajedničkom programu vlade i naravno oko podjele ministarstva i preuzimanja odgovornosti", rekao je za taj radio član radne grupe PDK Enver Hoxhaj.