Nikada nije vjerovao PDK-u

Gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti izjavio je da Samoopredjeljenje nikada nije imalo previše povjerenja u partnere iz Bloka i da će birači na narednim izborima kazniti Demokratski savez Kosova.

Funkcioner Samoopredjeljenja i gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti rekao je da nikada nije vjerovao Demokratskoj partiji Kosova, ali da nije imao mnogo povjerenja ni u partije sa kojima su sklopili sporazum, iako se nadao da griješi.

”Kada je Blok bio formiran, nisu bile bitne pozicije već program. Insistirali smo na tome svakodnevno i Samoopredjeljenje nikada nije tražilo mjesta u vladi. Kako se čini, rat za pozicije je ono što je rasturilo blok,” rekao je Ahmeti.

Ahmeti je dodao da nije dovoljna smjena pojedinaca, već promjena dosadašnjeg koncepta vladavine. Vjeruje da će birači na narednim parlamentarnim izborima kazniti Demokratski savez Kosova.

LDK i PDK su u srijedu uveče postigle sporazum o formiranju vlade i tako omogućivši okončanje političke krize koja traje više od pet mjeseci. Srpska lista je najavila da je spremna da bude dio vlade samo ako u njoj ne bude Samoopredjeljenje.