U emisiji

Florim Hasani, brat Besnika Hasanija koji je osuđen na 33 godine zatvora zbog trostrukog ubistva rekao je da je sudiji Francesku Floriju dao 270.000 eura.

Florim Hasani izjavio je za javni servis RTK da je posredno dao novac bivšem Eulexovom sudiji Francesku Floriju za oslobađanje svog brata. Međutim, on nije oslobođen, jer ih je, kako je rekao, izdao Nusret Cena, takođe, optuženi za ubistva u tom slučaju.
"Moj brat je osuđen samo zato što nas je izdao Nusret Cena, kome sam ja vjerovao i dao mu pare koje sam sakupio da preda sudiji Floriju kako bi moj brat bio oslobođen", rekao je Hasani za RTK. 
On je dodao da je sudija Francesko Flori uzeo pare, a da je oslobođen Nusret Cena, dok je njegov brat osuđen. 
Objašnjavajći kako je predat novac, Florim Hasani je u emisiji RTK "Jeta në Kosovë" (Život na Kosovu) rekao da je bio u Albaniji sa bratovim advokatom Mahmutom Halimijem koji se u Draču u Albaniji sastao sa sudijom Franceskom Florijem. 
Florim Hasani je naveo i da je vidio sudiju Franceska Florija kada je čekao advokata Halimija u Draču, i to tamo "gdje su oni terminali brodova". 
"Susret je trajao četri sata, a ja sam se potom vratio sa advokatom Halimijem na Kosovo", rekao je Florim Hasani, brat osuđenog Besnika. 
Francesko Flori je, kako su prenijeli elektronski mediji u Prištini, ove optužbe nazvao izmišljotinama. 
"Onaj ko izjavljuje da me vidio u Albaniji je budala i lažov", rekao je Flori, a prenijeli mediji. 
Tužiteljka Eulexa Marija Bamihe, koja je suspendovana pošto je u štampi iznijela tvrdnje o korupciji u toj evropskoj misiji, ponovila je svoje sumnje gostujući u emisiji "Rubikon" na TV Kohavision. Ona je sinoć rekla da postoje nepobitni dokazi za sumnju da su bivši sudija, a potom predsjednik skupštine sudija Kosova, Francesko Flori i bivša glavna tužiteljka Eulexa Jaroslava Novotna umiješani u korupciju i namještanje sudskih procesa u najmanje tri slučaja. 
Bamieh je tokom emisije, Forija, koji se putem Skypea uključio iz Udina, pitala o onome što sumnja, a Flori je rekao da je bio naivan što je prihvatio da se vidi sa izvjesnim Ejupom Kamberijem. 
Povodom optužbi da je dobio 300 hiljada eura da namjesti sudski proces u slučaju "eksplozije kod lokala Sekiraça", Flori je rekao da nikada nije imao na žiro računu 300 hiljada eura i da se to može potvrditi i da je on spreman da se suoči sa istražnim procesom. 
Bamieh je podsjetila da ga je Kamberi u dva navrata pitao za slučaj Fatmira Limaja i za slučaj Ilira Tolaja, a Flori je to potvrdio, ali je rekao da on nije učestvovao u tim sudskim procesima i da nije mogao na njih da utiče. 
"Ja sam Kamberija, kada mi je pomenuo Ilira Tolaja i rekao da hoće da da 50 hiljada eura kaucije da bi se branio sa slobode, zamolio da napusti kancelariju i za to imam svjedoka", rekao je Flori. 
Bamihe je dodala da Jaroslava Novotna, uz sugestije Franceska Florija i opstrukciju glavnog tužioca Eulexa Johnatana Ratela, nije dozvolila unutrašnju istragu koju je ona inicirala, ali je primjetila da je mogla da bude suspednovana zbog lošeg parkiranja. 
Bamieh je u emisiji čitala i transkripte prisluškivanja telefona Ilira Tolaja sa Imerom Ajetijem i još nekim licima koji ukazuju, kako tvrdi, na umiješanost u korupciju ili indirektni uticaj Florija u tom slučaju. 
Bamihe je odbacila kao neistinite navode šefa Eulexa na konferenciji za novinare da je suspendovana, ali da je Eulex ne goni. Ona je navela da je motiv za javni nastup njena reputacija, kao i da bi ukazala da u Eulexu ima visokih zvaničnika koji su osumnjičeni za korupciju. 
"Kako je moguće da građani Kosova vjeruju u misiju, koja je na Kosovu, da brani pravdu, a da unutar nje ima najviše zvaničnike koji su pozvani da dijele pravdu i da gone one koji krše zakone, a upravo oni čine ono što se kosi sa zakonom", zaključila je Bamieh, najavljujući da će ona objelodaniti sve radi istine i pravde.