Sport i rekreacija ne poznaju ekonomske granice

Sredstva koje sakuplja Poreska uprava Kosova (PUK/ATK) od poreskih obveznika ne idu sva na budžet Kosova. Jedan dio tih sredstava troši se na rekreaciju osoblja Poreske uprave Kosova. Ova institucija je platila svojim radnicima korišćenje sportskog fudbalskog terena. Za ovo je ATK planirala da potroši ništa manje nego pet hiljada eura tokom naredne dvije godine.

ATK je ove sedmice izabrala sportski teren kompanije "Dilloni Benz" s kojom planira da potpiše dvogodišnji ugovor. Iz ATK-a ovu odluku obrazlažu time da korišćenje sportskog terena radnika ATK-a ima za cilj pružanje sportskih i rekreativnih aktivnosti za sve službenike poreske administracije, piše list "Express".

Glasnogovornica ATK-a, Valentina Bytyçi-Sefa je rekla da sportski teren za fudbal koristi ne manje od 379 radnika ATK-a.

"Korištenje ovog sportskog fudbalskog terena koristi ne manje nego 379 radnika Poreske uprave Kosova. Ovaj teren je ove godine koristilo ništa manje do 379 radnika ATK-a, što predstavlja 50 posto svih službenika, kao i jednom godišnje dolazak ostalih radnika radi organizacije fudbalskog turnira na godišnjicu Poreske uprave", rekla je ona.