Zastava podignuta u Beogradu nije albanska!

Fatos Lubonja nastavlja da i dalje provocira Albance svojim komentarima. Iako su Albanci bili žrtve srspkog nasilja na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija, on kaže da će oni dobiti zasluženu kaznu od Evrope, zajedno sa Srbima.

On Srbe i Albance izjednjačava po nacionalizmu, a podignutu zastavu u Beogradu smatra provokacijom.

Štaviše, on kaže da zastava ne predstavlja Albaniju.

"Nemam mnogo sa tim 'prosvjetljenim' koji su odgovorili sa zastavom-kartom Velike Albanije, koji nijednog trenutka nisu pomislili da ovo može izazvati talas antialbanskog nasilja u Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i Grčkoj te nas staviti u težak položaj pred Evropom, iako je malo pretjerano reći da je ovo za cilj imalo da destabilizuje region.

Imam sa onim Albancima koji su mišljenja da ovu kartu konstantno nazivaju "albanskom zastavom", i koji odbranu od strane naših fudbalera proslavljaju kao herojski čin, kao pobjedu na utakmici.

Imam sa onim političarima, novinarima i javnim ličnostima koji su spojeni s patriotskim strastima navijača i koji se nisu usudili reći da je to bilo kažnjivo djelo.

Imam i sa onima koji ne ostavljaju a da ne kažu za one Evropljane koji nisu rekli onako kako su oni htjeli da oni govore o ovom aktu okrenuvši se još jednom onim ukorjenjenim izrazima da je 'Evropa kurva'", napisao je Fatos Lubonja za portal "Panorama".