Humanitarna akcija za petero jetima porodice Halili!

Majka im umrla prije nekoliko mjeseci, otac prije deset dana. Sav teret porodice ostao na jednog 15- godišnjaka. Nije teško da se shvati da živimo u jednom mjestu gdje ima mnogo siromaštva koje samo po sebi donosi tužne i bolne sudbine. Ovdje mnogima dan započinje misleći se šta će imati na stolu za ručak a kad padne noć gdje da prespavaju i šta im donosi svaki novi dan.

Ovako nešto doživljava i porodica Halili iz sela Lauše kod Podujeva. Jedna mala dvosobna kuća, hladna kao i životi ukućana koji žive u njoj.

Jedan mračni hodnik dijeli dvije sobe. Popucali zidovi na mnogim mjestima, puni vlage, okačene stvari na nekoliko žica ispred kuće, je tužna slika ovog doma.

U jednoj sobi dva dušeka i parče starog tepiha, dok u drugoj sobi nekoliko razbacanih stvari, koje privlače pažnju odmah pri ulasku u kuću.

To je jedino utočište u kome žive petero djece koji su ostali bez roditelja.

Redakcija portala bosnjak-ks.com je uspjela da uspostavi kontakt sa stricem djece bez roditelja. U razgovoru za portal njihov stric Fadil se prije svega zahvalio svima koji žele pomoći ovoj djeci koja su rano ostala bez oba roditelja.

“Moj brat i snaha iza sebe su ostavili petero djece, petero jetima, tri sina i dvije kćerke. Najstarija Egzona ima oko 15. godina. Njima je nakon smrti roditelja prekinuta i socijalna pomoć. Ja sam ovdje sa njima, vjerujte mi jako je teško da se brinete za petero djece bez roditelja, osim njih imam i ja dvoje djece, i ja sam socijalni slučaj”, rekao je Fadil, stric petero djece.

Na pitanje šta je djeci najpotrebnije i informaciju da je pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja pomoći za djecu njegovog brata, Fadil je kratko odgovorio:

“Što god donesete, mi ćemo vam biti zahvalni za cijeli život, njima je sve potrebno, neka vas Allah nagradi”, rekao je Fadil.

Redakcija portala bosnjak-ks.com je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za ovu djecu bez roditelja i možete se obratiti na telefon: +377 44 663 773 i dostaviti garderobu, hranu ili novčana sredstva. Nakon završene akcije, formirat će se tročlani odbor koji će prikupljenu pomoć lično dostaviti porodici, što će biti propraćeno fotografijama i video snimkom.

bosnjak-ks.com