Kreativnom inicijativom do cilja

I 15 godina nakon rata na Kosovu, interes mladih Kosovara da napuste zemlju je ogroman. Načini za postizanje ovog cilja su različiti, a među njima su i kreativne inicijative.

Flamur Hasani, mladi 20-godišnjak iz Suve Reke, pojavio se danas na trgu Majka Tereza u Prištini s plakatom na kojem piše: "Tražim mladu sa papirima" ("Kërkoj nuse me letra"). Sa istog trga na kojem defilira veliki broj lijepih djevojaka, on traži mladu sa papirima. Na pitanje zašto ne nudi brak djevojkama sa Kosova, on kaže da "Veoma veliki broj lijepih djevojaka živi na pogrešnom mjestu."

Potrebna mu je prekrasna žena s kojom može proživjeti život u prosperitetnoj zemlji. "Oni koji vode ovu zemlju nas uništavaju", rekao je Flamur.

Bez obzira što mu ova inicijativa do sada nije donijelao nikakvu vezu ili brak, on se još uvijek nada da će jednog dana naći ljubav svog života s kojim će provesti svoj život u jednoj od razvijenih evropskih zemalja.

Veliko interesovanje su pokazale djevojke koje žive u Njemačkoj i Švicarskoj, ali većina od njih su bile neozbiljne.

"Mi smo ozbiljni. Nećemo se zaustaviti dok ne nađemo mladu. Ne samo za papire, već nam je potrebna ozbiljna veza", rekao je Flamur za portal "Express".

On je ovakvu inicijativu načinio i u Suvoj Reci, Prištini, Shengjinu, Velipolju, Cirihu i Štutgartu.