Iz Iraka putem Facebook-a

Besnik Fanaj, iz Vrbnice kod Prizrena, koji se pridružio redovima ISIS-a u Iraku, koji je objavio fotografije na Facebooku na kojima se vidi kako vrši egzekuciju civila u društvu vođa ISIS-a, (na fotografiji se vidi zajedno sa Lavdrimom Muhaxherijem), nakon pokušaja da opravda zločine koje čini kao pripadnik ISIS-a u ime Allaha i potvrdio je da je drugi "džihadista" Lavdrim Muhaxheri živ, prijeti vlastima i imamima na Kosovu.

"Poruka za sve ljude na Kosovu koji su loše informisani i koji su izmanipulisani neistinitim informacijama. A onima koji upravljaju zakonima kufra koji svakodnevno hladnokrvno i vi znate šta ste radili. Zaklinjem se Stvoriteljem zemlje i nebesa da će vam doći ljudi koji vole smrt kao što vi volite život, a doći će vam kada ih i odakle ih ne očekujete", prenosi koha.net.

"Oni koji žele da znaju istinu neka se vrate Allahu dok ne bude prekasno... Imamima munaficima kojima su stomaci porasli  od ručkova i večera kažem, o Vi nemojte misliti da je umro sahab Abu Bera, naprotiv ostavio je primjer da hiljade drugih dolazi a vi prodajete svoj Din i plašite se Stvoritelja, vi koji ga se ne plašite", napisao je na Facebook stranici.

On je rekao da ljubav prema Stvoritelju ga je navela da ode u Irak i da se pridruži redovima ISIS-a.