Nakon sastanka sa oba politička bloka

Poslanici parlamentarne grupe "6+" podržaće onu političku opciju koja na dan glasanja za predsjednika Skupštine bude najjača, potvrdili su za RTK2 iz ove grupe.

Dva poslanika turske, dva bošnjačke i po jedan iz aškalijske i romske zajednice sastali su se sa predstavnicima oba politička bloka. Prema riječima poslanice iz bošnjačke zajednice, Dude Balje, gupa 6+ podržaće onu političku opciju koja na dan glasanja u parlamentu bude imala potrebnu većinu.

"Predstavnici PDK-a će imati pravo da prvi nominuju kandidata za predsjednika Skupštine. U odnosu na neutralnost partije 'Samoopredjeljenje', mislim da opozicini blok bez naših glasova neće moći da izglasa svog kandidata za predsjednika Skupštine, time je naša pozicija još jača", rekla je za RTK2 Balje.

Kolega Dude Balje u poslaničkoj grupi "6+", Danuš Ademi, kaže da su sve njihove odluke vezane za Ustavni sud i zavisiće od njegove odluke.

"Ako kojim slučajem PDK nema dovoljno glasova za predsjednika Skupštine, mi ćemo svoje glasove dati opozicionom bloku", izjavio je za RTK2, Ademi.

Iz grupe 6+ poručuju, da uskoro očekuju sjednicu predsjedništva Skupštine, na kojoj će biti odlučen datum održavanja nove sjednice parlamenta, na kojoj će jedina tačka dnevenog reda biti izbor predsjednika Skupštine.