Blok negira da će glasati

Adem Grabovci rekao da PDK ima glasove poslanika iz opozicionog bloka. "Apsolutno, bez trunke sumnje. Uopšte ne sumnjam u to i sa velikom sigurnošću kažem da imamo većinu glasova za sve te odluke i da sprovedemo volju građana Kosova", rekao je Grabovci, a prenosi "Koha ditore".

U taboru Bloka LDK-AAK-Inicijativa su rekli da ne može da se desi da poslanici ove grupe glasaju za kandidata PDK, navodi dalje list "Koha Ditore".

Bez obzira na stav bloka LDK-AAK-Inicijativa, da ni u kom slučaju neće glasati za kandidata PDK za predsjednika Skupštine potpredsjednik ove partije Adem Grabovci, je rekao da će poslanici ovog bloka glasati za kandidata PDK a kasnije i za Vladu.

"Siguran sam da će većina od 120 poslanika skupštine na sljedećem zasjedanju glasati za prijedlog PDK, da će glasati za novu vladu Kosova i da će na taj način zaživjeti 'Nova misija'", rekao je Grabovci.

On je dodao da se ni jedan poslanik opozicionog bloka nije izjasnio da neće glasati za prijedlog PDK.

"Ni jedan poslanik nije rekao da neće glasati, poslanici su svijesni da smo glasove mi osvojili i da smo sve te glasove dobili da bi predstavljali i branili interese građana, da bismo stvorii bolji život a ne da bismo otežali život za građanima, a još manje da bismo blokirali državu kojoj ništa i onako ne ide dobro", naveo je Grabovci.