Projekat izgradnje hidrocentrala na Brodskoj i Resteličkoj rijeci je vrijedan 15 miliona eura i prema planu izgradnje biće završen za tri godine.

Polaganjem kamena temeljca u Kruševu svečano je obilježen početak pripremnih radova na izgradnji protočnih hidrocentrala "Brod II" i Restelica I”. Svečanosti su prisustvovali zvaničnici sa centralne vlasti Kosova kao i lokalne vlasti Dragaša. 
Projektom vrijednim 15 miliona eura izgradiće se dvije Hidrocentrale na Brodskoj i Resteličkoj rijeci. HC “Brod II” biće kapaciteta 3,89 MW, dok će HC “restelica I” biti kapaciteta 2,28 MW. Investitor i izvođač radova je firma “Eurokos JH”, a prema planu izgradnje biće završen za tri godine. 
Predsjednik opštine Dragaš Salim Jenuzi je istakao da je projekat veoma važan za opštinu Dragaš i lokalno stanovništvo, kako zbog stabilizacije energije, tako i zbog toga što će se poboljšati infrastruktura  te se samim tim otvara perspektiva za planinski turizam i razvoj poljoprivrede i stočarstva.
Predstavnik investitora je rekao da ovaj projekat omogućava otvaranje novih radnih mesta i zaustavljanje migracije mladih iz Dragaške opštine. On je istakao da proizvodnja energije na ovaj način zadovoljava standarde Evropske unije.
Međutim, mještani sela Kruševo, u čijem ataru će biti izgrađena jedna od hidroelektrana, skeptični su po pitanju očuvanja životne sredine i poštovanja standarda pri njihovoj izgradnji.