Neizvjestan proces

Političke partije ne vide izbore kao najbolje rješenje za prevazilaženje političke krize u kojoj se Kosovo nalazi, iako ne negiraju mogućnost odlaska na nove prijevremene izbore.

Predstavnici političkih partija su rekli da su partije koje oni predsatavljaju spremne za izbore i da ih se ne boje, ali da po njihovom mišljenju to nije pravo rješenje jer će biti potrošeni milioni eura za proces kome se nezna kraj i da se zbog toga nadaju da će uspjeti da formiraju nove institucije i na taj način izbjegnu izbore. 
Poslanik Demokratske partije Kosova Adem Grabovci, je rekao da se ova partija ne boji izlaska na izbore ali da će ako se to desi odgovornost snositi ostale partije jer po njegovim riječima one vode zemlju u još dublju krizu.
Predstavnici pokreta ”Samoopredjeljenje” koje je kontaktirao list ”Zëri”, su rekli da je o tome govorio i njihov lider Albin Kurti koji je rekao da je spreman za nove izbore. 
I predsjednik nacionalnog savjeta ”Inicijative za Kosovo” Jakup Krasniqi, je za ”Zëri” rekao da ako su izbori pravo rješenje onda može da se ide na njih, ali da će po njegvom mišljenju na taj način biti potrošeni milioni na proces kome se ne vidi kraj.