Poziv na strpljenje, razum i vjerovanje

Odlazeći premijer Hashim Thaçi je danas od političkih subjekata zatražio da sačekaju odgovor Ustavnog suda povodom zahtjeva njegove stranke koji se odnosi na utvrđivanje regularnosti procesa konstituisanja Skupštine.

On je na sjednici vlade ocijenio da cjelokupni proces nakon 8. juna ide u pravcu usaglašavanja sa Ustavom i zakonima Kosova, da je Ustavni sud već dao mišljenje povodom zahtjeva predsjednice Kosova, ali da taj sud sada razmatra i druga dešavanja.

"Mislim da je to jedan najnormalniji proces, transparentan u okviru demokratskog razvoja. Istovremeno pozivam sve na strpljenje, razum i vjerovanje u nezavisne institucije Kosova", kazao je Thaçi.

S druge strane, koalcija LDK-AAK-Inicijativa za Kosovo u saopštenju je skrenula pažnju vladi u odlasku da je došla do saznanja da se u vladi zapošljavaju aktivisti PDK, prenose prištinski mediji.
 
Koalcija LDK-AAK-Inicijativa za Kosovo poručila je da će ukoliko preuzme vođenje vlade preispitati sve ugovore koje je dosadašnja vlada sačinila u posljednjih šest meseci, a po kojima je, kako tvrdi, zaposlila bez ikakvih konkursa i kriterijuma mnogobrojne aktiviste PDK.