Na sjednici vlade

"Naš cilj i vizija je da radimo što više za građane Kosova gdje god živeli, bez obzira na etničke razlike", kaže premijer Kosova pred sastanak sa premijerom Srbije 21. maja.

Premijer Kosova Hashim Thaçi izrazio je uvjerenje da će 21. maja u Briselu na sastanku sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem postići dogovor o sprovođenju briselskog sporazuma.
"Vjerujem da će se postići dogovor oko vremenskih rokova za primjenu i aktera koji će sprovesti sporazum, a to su kosovske institucije, Eulex, Kfor, OSCE i, naravno, na osnovu odgovornosti iz sporazuma u cilju olakšavanja okolnosti, i Srbija. Prema tome, bićemo aktivni kako bi se sporazum primjenio što prije, a za to imamo i podršku međunarodne zajednice", rekao je Thaçi na sjednici Vlade Kosova.
On je rekao da je primena sporazuma izazov, ali je od vitalnog značaja i neophodna, a "povratka nazad nema".
"Naš cilj i vizija je da radimo što više za građane Kosova gdje god živjeli, bez obzira na etničke razlike. Želimo da radimo zajedno sa Srbima na sjeveru na realizaciji zajedničkih ciljeva, kako bi se stvorile nove demokratske okolnosti, održali slobodni izbori i nastavili sa socioekonomskim investicijama, sve u cilju kreiranja boljih životnih uslova", poruičio je Thaçi.
Sastanak Thaçija i Dačića, treba da bude održan 21. maja na poziv visoke predstavnicie EU za spoljnu politiku i bezbjednost Catherine Ashton, poslije dvije runde neuspjelih političkih razgovora njihovih predstavnika u Briselu.