Izborna Skupština AAK u Dragašu

Najavom da će se ove jeseni održati lokalni izbori na Kosovu, ogranci skoro svih partija u Dragašu održavaju svoje Izborne Skupštine i pojačavaju svoje aktivnosti kako bi spremni ušli u predizbornu kampanju.

Juče je ogranak Alijanse za budućnost Kosova u Dragašu (Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës - AAK) održala Četvrtu izbornu Skupštinu na kojoj su učešće uzele, osim simpatizera i članova stranke, i predstavnici lokalnih partija (LDK, AKR,LDD, VAKAT, SDSG)
Uvodni dio je protekao u svečanoj atmosferi i skupu se obratio predsjednik ogranka AAK u Dragašu Burim Piraj koji je istakao da Alijansa za budućnost Kosova ima viziju i potencijal da poboljša život i standarde građana Kosova. 
Ramush Haradinaj, predsjednik AAK je istakao da ljudi u Dragašu pored izolovanosti i poteškoća sa kojima se susreću na sve načine se bore da poboljšaju uslove života. 
Skupu su se obratili i predstavnici LDK, LDD, AKR kao i predstavnici VAKAT Koalicije Usmen Baldži i predsjednik SDSG Nasuf Brenoli.

Uslijedio je koktel za sve prisutne, a nakon toga su delegati i članovi AAK održali radni dio Izborne Skupštine na kojoj je za predsjednika ponovo izabran Burim Piraj.