AKR očekuje Ministarstvo ekonomskog razvoja

Behgjet Pacolli je rekao da kada se vrati na Kosovo završiće reforme u Vladi. Iz New Yorka, Pacolli je rekao da je sve u redu s tim procesom. AKR očekuje da će dobiti Ministarstvo ekonomskog razvoja, dok Stranka pravde, barem dva zamjenika ministra.

Lider AKR-a, Behgjet Pacolli je izjavio da kada se vrati na Kosovo doći će do najavljenih promjena u Vladi Kosova.

Iz sjedišta Ujedinjenih naroda, Pacolli je rekao da promjene u izvršnoj izvršna biće onako kako su se dogovorili sa koalicionim partnerom, PDK-om.

"Mi ćemo se reformatizovati kada se vratim na Kosovo. Reformatizovali smo i Vijeće sigurnosti", rekao je Pacolli ironično, u kratkoj izjavi za portal "Express".

"Sve je u redu", rekao je Pacolli, kada je upitan zašto je došlo do kašnjenja u ovom procesu.

"Ja sam u New Yorku i kada se vratimo na Kosovo ovaj posao će biti okončan", dodao je on.

PDK i AKR su se dogovorili da nastave koaliciono partnerstvo pod uslovom da Ministarstvo ekonomskog razvoja pređe Koaliciji za Novo Kosovo. Za ovu poziciju je nominovan, Fadil Ismajli, aktualni direktor operatora - sistema, transmisije i trgovine (KOSTT).

Koaliciona vlada PDK-AKR, na čelu sa Hashimom Thaçijem je doživjela neke male promjene. Na početku je uklonjen ministar finansija, nakon toga ministar za povratak i zajednice kao i to da su sa pozicija zamjenika premijera oslobođeni Bujar Bukoshi i Astrit Haraqija.

U sklopu promjena u Vladi dio kolača traži i partija ministra zdravlja, Ferida Aganija.

Partija pravde je poslala pismo Hashimu Thaçiju i Behgjetu Pacolliju da izdvoji najmanje dva mjesta zamjenika ministara u Vladi Kosova za Avdullaha Klinakua i Feti Mediua.