Protesti protiv KEK-a

Završeni su osmi po redu protesti organizirani od strane Organizirane Grupe Građana, ali će biti nastavljeni narednih dana, prenio je portal "Koha Ditore".

Protesti pod sloganom "Zaustavite krađu - razvijajte državu!", inicirani od strane Organizirane grupe građana, okupili su danas u Prištini hiljade nezadovoljnih ne samo zbog računa KEK-a, već i zbog korupcije i organiziranog kriminala, nepoštovanja zakona i povećanja siromaštva u cijeloj zemlji. Protestanti su se, kako su objavili organizatori, okupili ispred zgrade KEK-a u 12:00 časova i onda otišli u pravcu Ministarstva razvoja, te se zaustavili ispred zgrade Vlade.

Među parolama koje su dominirale bile su: "Lopovi!", "Lopovi", "Kradu nam iz džepova, a sada i državu, stop krađi", "Ko malo krade ide u zatvor, ko krade mnogo (glasova i eura) postaje premijer". Za oko je zapao i transparent "Hashim Thaçi niti lijevo, niti desno. Previše!" koji je govorio o svrsi organizatora ne samo protiv krađa, već i onih koji vode politiku.

Protestima su se i ovoga puta priključile desetine nevladinih organizacija, studentskih organizacija, političkih subjekata, sindikata i grupe umjetnika.

Među protestantima je danas bilo veoma mnogo javnih ličnosti, mladih i penzionera.

Protesti su proteskli mirno. Policija koja je nadgledala proteste ponašala se korektno. protesti su završeni u 13:00 časova.