Novo redizajniranje vlade!

Behgjet Pacolli će, osim Ministarstva za ekonomski razvoj, zahtijevati od Hashima Thaçija i drugo ministarstvo ili četiri mjesta zamjenika ministara. Ove pozicije su njemu potrebne za Partiju Pravde, koja je putem pisma zatražila polovinu državnih položaja. U međuvremenu, za ministra za ekonomski razvoj, kandidat AKR-a je Fadil Ismajli, trenutno direktor KOSTT-a.

Behgjet Pacolli čeka povratak Hashima Thaçija iz Južne Koreje kako bi započeo pregovore o re-dizajniranju Vlade, piše list "Express".

Ovo će biti prve promjene u izvršnoj vlasti, od vremena kada su dva lidera potpisali sporazum o suradnji, prije dvije godine.

Na posljednjem sastanku je dogovoreno da se Ministarstvo za ekonomski razvoj da Koaliciji za novo Kosovo, ali izgleda da se Pacolli opire i tražiće od Thaçija i druge državne pozicije.

Izvori lista "Express" su rekli da Partija Pravde, koja je na posljednjim izborima bila u koaliciji sa KKR-om, putem pisma zatražila od predsjednika AKR-a dodatnog udjela.

"Partija Pravde zahtijeva barem dva zamjenika ministra ili Ministarstvo kulture, odnosno dijaspore", rekao je dužnosnik AKR pod uslovom anonimnosti.