Dnevna štampa o susretu Jahjaga-Nikolić

Predsjednici Kosova i Srbije Atifete Jahjaga i Tomislav Nikolić nisu postigli značajniji rezultat na sastanku u Briselu, ocjena je gotovo svih dnevnika u Prištini.

Dodaje se da su se predsjednici saglasili samo o nastavku dijaloga.
Dnevnik Koha ditore piše da je simbolični susret dvoje predsjednika potvrdio suprotne stavove Kosova i Srbije.
"Nikolić je rekao da, ako predstavnici institucija Kosova insistiraju na stavu da je Kosovo nezavisna država, ne vjeruje da će moći da se nađe rješenje. Jahjaga je stavove Nikolića ocjenila kao dokaz da on nije odustao od radikalnih nacionalističkih stavova prošlosti. Catherine AshKetrin Ešton je najavila da se sada razgovara o pitanju severnog Kosova i da će nedelje koje dolaze biti ključne", piše Koha ditore. 
Dnevnik Zëri piše da je sjever Kosova bila tema razgovora Jahjage i Nikolića. 
"Novo poglavlje", naslov je kojim susret Jahjage i Nikolića najavljuje dnevnik Kosova sot. 
"Predsjednica Kosova je ponovila da je susret dvoje predsjednika u funkciji normalizacije i relaksiranja odnosa Kosova i Srbije. EU, NATO i SAD su podržale nastavak razgovora", piše Kosova sot. 
Prvi susret dvoje predsjednika je otvorio put da se u agendu razgovora uključi i pitanje rješavanja problema na sjeveru Kosova. 
Jahjaga je tokom sastanka jasno stavila do znanja da je Kosovo nezavisna država, dok je Nikolić rekao da je insistiranje na nezavisnosti neuspeh dijaloga, piše dnevnik Epoka e re.