Podrška procesu i podrška dijalogu

Predsjednica Republike Kosova, Atifete Jahjaga je u srijedu primila premijera Republike Kosova, Hashima Thaçija, koji je bio u pratnji zamjenika premijera i ministra pravde, hajredina Kuçija i ministra inostranih poslova, Envera Hoxhaja.

U sklopu redovnim međuinstitucionalnih susreta, premijer Kosova Hashim Thaçi je obavjestio predsjednicu Atifete Jahjagu o procesu dijaloga koji u Briselu vode Republika Kosovo i Republika Srbija.

U saopštenju iz kabineta predsjednice stoji da je premijer Thaçi kazao da je posljednji susret sa premijerom Srbije bio konstruktivan, jedan od onih koji doprinose normalizaciji odnosa, kao i stabilnosti i miru u regionu, i na stvari koje će pomoći dvema nezavisnim i suverenim državama na putu ka evropskim integracijama.

Predjednica Republike Kosova, Atifete Jahjaga je podržala proces dijaloga istakavši da dijalog nema alternativu i da je to najbolji način za rješavanje problema onih koji su u prošlosti bili u sukobu.

"U toku dijaloga, uz posredovanje Evropske unije i uz kontinuiranu i jaku podrške Sjedinjenih Američkih Država, biće obezbjeđena normalizacija odnosa, olakšan život građana i put ka EU", kazala je Jahjaga.

Na sastanku se takođe razgovaralo i o pitanjima iz oblasti uređenja i vladavine prava i pitanjima spoljne politike i diplomatije.