Degradirana na "nivou"

Turističko selo Prevalac, s velikim brojem građevina bez poštivanja građevinskih dozvola je degradirana u velikoj mjeri. Ovaj zaključak je iznijet i od strane dužnosnika opštine Prizren.

Kamp u u ovom turističkom području ističe brojne nepravilnosti vezane za njihovo postojanje i funkciju, koji uopšte ne figurira u Regulacionom planu Prevalca, nema ugovora i ima brojne nedostatke.

To je objavljeno od strane posmatrača organizacije "Ec Ma Ndryshe" koji su pratili rad izvršne vlasti u lokalnoj samoupravi Prizrena, i koji su tražili angažovanje od strane opštinskog vođstva i organa pravosuđa da se zaustavi urbana i prostorna degradacija.

Elmedina Haxhiu, jedan od posmatrača iz organizacije "Ec Ma Ndryshe" je izjavila da je ova situacija u ovom kamp naselju kritična i skandalozna.

U izvještaju ove organizacije stoji da Komisija sastavljena od članova sedam direktorijata opštine prizren, analizirajući Regulacioni plan Prevalca je konstatovala da kampovanje na Prevalcu ne postoji i preporučila je da se isti treba zatvoriti te da se vrati u prethodno stanje.

Ova organizacija je konstatovala da stvaranju ovakve situacije je doprinjela i lokalna samouprava "tolerancijom" koju je pokazala nestrogim provođenjem Regulacionog plana.

No, opštinski dužnosnici ne smatraju da je kamp protivzakonit, iako priznaju da je situacija u tom djelu nije dobra.

"Ec Ma Ndryshe" je pozvao i predsjednika i opštinske organe da poštuju Regulacioni plan "Turističkog sela Prevalac" i da ga primjene u cjelosti, bez ikakve vrste improvizacije.