Bez prisustva Krasniqija

Potpredsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) Hajredin Kuçi otvorio je sinoć šesti kongres stranke.

Kongresu, pored delegata, prisustvuju i predstavnici drugih albanskih partija Kosova, regiona i članovi diplomatskog kora akreditovani u Prištini.
U svečanom dijelu, kongres su, među ostalim, pozdravili i predsjednik Demokratske unije Albanaca Makedonije Ali Ahmeti, predsjednik Demokratskog pokreta za integraciju Albanije Ilir Meta i lideri albanskih partija Preševske doline i Crne Gore. 
Kongresu ne prisustvuju prvi potpredsednik stranke Fatmir Ljimaj, koji je u pritvoru, kao ni Hydajet Hyseni i generalni sekretar i predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasniqi, koji je zbog neslaganja s predsjednikom PDK Hashimom Thaçjem, najavio da neće učestvovati. 
Kako prenosi RTK, PDK je zainteresirana da i Jakup Krasniqi bude dio ovog procesa i da je ovim povodom zakazan sastanak Krasniqija i Kadri Veselija. Prema RTK-u Veseli će pokušati da ubjedi Krasniqija da učestvuje na kongresu, na kome će se izabrati organi i predsjednik stranke.
U današnjem radnom dijelu sjednice, u Domu mladih i sportova u Prištini, predviđena je rasprava o radu partije i njenim zadacima, a biće izabrani organi stranke - Upravni odbor, Predsjedništvo i predsjednik stranke.