Traže isplatu 1.4 miliona eura

Austrijska kompanija OeSD će tužiti Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog nepoštovanja ugovora i neisplate finansijskih obaveza.

Ova kompanija nije dogovorila na "ultimatum" Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova u petak, do 16:00 časova, da li hoće ili neće nastaviti saradnju, preuzimajući obavezu plaćanja carine i PDV-a, kao što je predviđeno u ugovoru, ali je upozorilo pravni sukob sa poslovnim partnerom, piše list "Koha Ditore".

"OeSD strogo slijedi sve zakonske procedure na osnovu kosovskih zakona, onako kako smo upozorili MUP Kosova", rekao je u petak izvršni direktor OeSD-a, Reinhart Gausterer.

Upozorenje koje je upućeno ministarstvu je tužba u kosovskom ili međunarodnom sudu s zahtjevom da je finansijski oštećena te da nisu ispunjene finansijske obaveze. Oni traže isplatu 1.4 miliona eura koje je MUP prebacio na žiro račun Natali Velije na Ksoovu.

Spremnost za pravni sukob su pokazali i dužnosnici MUP-a Kosova.

"Do 16:00 časova nisu odgovorili", rekao je glasnogovornik MUP-a, Behar Haziri. On je izjavio da je komapnija odbila isplatu PDV-a i carine.